Ανδρική Γονιμότητα: Μια Σύντομη Εισαγωγή

Η ανδρική γονιμότητα είναι ένα σημαντικό θέμα που επηρεάζει τους άνδρες όλων των ηλικιών. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική γονιμότητα και πώς να τη βελτιώσουμε. Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε μια σύντομη εισαγωγή στην ανδρική γονιμότητα και θα συζητήσουμε μερικές από τις πιο κοινές αιτίες και θεραπείες που είναι διαθέσιμες.

Ανδρική Γονιμότητα

Παραγωγή σπέρματος

Η ανδρική γονιμότητα είναι κυρίως προϊόν των ορμονών του άνδρα. Η παραγωγή σπέρματος, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο μέρος της ανδρικής γονιμότητας, ξεκινά από την υπόφυση, η οποία στέλνει μια ορμόνη που ονομάζεται θυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH) στους όρχεις. Η FSH, επίσης γνωστή ως ορμόνη διέγερσης των ωοθυλακίων, είναι το σήμα που προκαλεί τους όρχεις να παράγουν σπέρμα.

Αφού δημιουργηθούν, τα σπερματοζωάρια ταξιδεύουν προς τη σπερματοδόχο κύστη μέσω ενός σωλήνα που ονομάζεται σπερματικός πόρος. Στη σπερματοδόχο κύστη αποθηκεύεται το ώριμο σπέρμα.

Ένας άλλος αδένας, ο προστάτης, παράγει σπερματικό υγρό, το οποίο αναμιγνύεται με το σπέρμα για να μπορέσει να ταξιδέψει προς την ουρήθρα. Η ουρήθρα, βέβαια, είναι ο σωλήνας που εκτείνεται από την ουροδόχο κύστη του άνδρα, περνώντας μέσα από τον προστάτη, και μέσα στο πέος.

Η υγιεινή διατροφή και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγική υγεία. Χρειάζονται περίπου 100 ημέρες για να ανανεωθεί το σπέρμα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι σημαντικό να προσέχετε τι τρώτε.

Ορισμένες τροφές μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην παραγωγή σπέρματός σας, επομένως είναι σημαντικό να προσέχετε πιθανούς παράγοντες ενεργοποίησης που θα μπορούσαν να μειώσουν τη γονιμότητά σας.

Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως επεξεργασμένα κρέατα, τρανς λιπαρά και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής με πολλά φρούτα, λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παράγει υγιές σπέρμα.

➠ Διαβάστε επίσης: Τί Είναι Ο Καρκίνος Του Προστάτη;

Στύση

Όταν ένας άνδρας διεγείρεται σεξουαλικά, το αίμα ορμάει στο πέος και το κάνει να γίνει πιο σκληρό και να στυλώσει. Τα σπερματοζωάρια αποσύρονται από τη σπερματοδόχο κύστη και αναμειγνύονται με το σπερματικό υγρό – αυτό που γνωρίζουμε ως σπέρμα. Συμαντική βοήθεια σε αυτό το σημείο, δίνει το Rhino Gold μέσα από τα φυσικά συστατικά της φόρμουλας του.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ο αδένας του προστάτη συστέλλεται, γεγονός που αναγκάζει το σπέρμα να εξέλθει από την ουρήθρα στην άκρη του πέους- μια διαδικασία που ονομάζεται εκσπερμάτωση της οποίας η αποτελεσματικότητα καθορίζεται μέχρι κάποιο σημείο από τα επίπεδα της τεστοστερόνης ενός άνδρα.

Γονιμοποίηση

Μόλις το σπέρμα εναποτεθεί στον κόλπο της γυναίκας, τα κύτταρα αρχίζουν να κολυμπούν μέχρι τη μήτρα. Όταν μια γυναίκα είναι γόνιμη, παράγει τραχηλική βλέννα που επιτρέπει στα σπερματοζωάρια να επιβιώσουν στο κανονικά όξινο περιβάλλον στο πλάι του κόλπου.

Η βλέννα διαχωρίζει επίσης τα υγιή σπερματοζωάρια από τα ελαττωματικά. Από τη μήτρα, τα σπερματοζωάρια κολυμπούν προς τις σάλπιγγες, όπου η γονιμοποίηση θα ολοκληρωθεί εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top