Χαμηλή Τεστοστερόνη Και Σεξουαλική Διάθεση

Η τεστοστερόνη δεν είναι το μόνο καύσιμο για τη σεξουαλική ορμή (λίμπιντο) και τις επιδόσεις ενός άνδρα. Ωστόσο, η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να μειώσει την ικανότητά σας να κάνετε ένα ικανοποιητικό σεξ και να έχετε μια επαρκή παραγωγή σπέρματος. Η έλλειψη σεξουαλικής ορμής και η στυτική δυσλειτουργία είναι σεξουαλικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τη χαμηλή τεστοστερόνη.

Χαμηλή Τεστοστερόνη

Η πιο ασφαλής, αποτελεσματική και γρήγορα εφαρμόσιμη απάντηση είναι σίγουρα η δραστική φόρμουλα του Rhino Gold Gel.

Η Τεστοστερόνη Και Τα Αίτια Της Χαμηλής Libido

Οι ερευνητές δεν έχουν διαλευκάνει το μυστήριο για το πώς ακριβώς η τεστοστερόνη αυξάνει τη λίμπιντο. Είναι φυσιολογικό η σεξουαλική ορμή των ανδρών να μειώνεται σιγά σιγά από την κορύφωσή της στην εφηβεία και τη δεκαετία των 20, αλλά η λίμπιντο ποικίλλει ευρέως μεταξύ τους.

Αυτό που ένας άνδρας μπορεί να θεωρεί χαμηλή σεξουαλική ορμή, ένας άλλος μπορεί να το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Επίσης, η σεξουαλική ορμή αλλάζει σε κάθε άνδρα με την πάροδο του χρόνου και επηρεάζεται από το στρες, τον ύπνο και τις ευκαιρίες για σεξ.

Για τους λόγους αυτούς, ο ορισμός μιας «φυσιολογικής» σεξουαλικής ορμής είναι σχεδόν αδύνατος. Συνήθως, οι ίδιοι οι άνδρες προσδιορίζουν την έλλειψη σεξουαλικής ορμής ως πρόβλημα. Άλλες φορές, η σύντροφός τους μπορεί να θεωρεί ότι αποτελεί πρόβλημα.

Τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης δεν περιλαμβάνουν πάντα το αίσθημα ότι δεν έχετε σεξουαλική ορμή. Ορισμένοι άνδρες διατηρούν τη σεξουαλική επιθυμία σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Για άλλους άνδρες, η λίμπιντο μπορεί να υστερεί ακόμη και με φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης.

Ωστόσο, η χαμηλή τεστοστερόνη είναι μία από τις πιθανές αιτίες της χαμηλής λίμπιντο. Εάν η τεστοστερόνη μειωθεί αρκετά, σχεδόν όλοι οι άνδρες θα βιώσουν κάποια μείωση της σεξουαλικής ορμής.

Σε μια μεγάλη μελέτη ανδρών στη Μασαχουσέτη, περίπου το 11% συνολικά δήλωσε ότι είχε έλλειψη σεξουαλικής ορμής. Οι ερευνητές εξέτασαν στη συνέχεια τα επίπεδα τεστοστερόνης όλων των ανδρών. Περίπου το 28% των ανδρών με χαμηλή τεστοστερόνη είχαν χαμηλή λίμπιντο. Οι άνδρες αυτοί ήταν σχετικά νέοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 47 έτη- οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες μπορεί να έχουν σοβαρότερα σεξουαλικά συμπτώματα.

Η κατανόηση του πώς λειτουργεί η λίμπιντο των ανδρών είναι ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί τη σύγχρονη επιστημονική κοινότητα. Η λίμπιντο αποτελεί ένα σύνθετο φαινόμενο που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των φυσιολογικών και ψυχολογικών παραμέτρων, καθώς και των κοινωνικών και πολιτισμικών προσδοκιών.

Η απόλυτη κατανόηση της λίμπιντο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών προσεγγίσεων στη θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών και στην προώθηση της σεξουαλικής υγείας και ευημερίας των ανδρών.

Η χαμηλή τεστοστερόνη είναι μόνο μία από τις αιτίες της χαμηλής λίμπιντο. Το άγχος, η στέρηση ύπνου, η κατάθλιψη και οι χρόνιες ιατρικές ασθένειες μπορούν επίσης να μειώσουν τη σεξουαλική ορμή ενός άνδρα.

Η γήρανση του πληθυσμού αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Αυτή η τάση έχει εγείρει πολλά ερωτήματα και ανησυχίες για το μέλλον του σεξ. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα.

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αυτές οι τεχνολογίες θα είναι σε θέση να παρέχουν νέες γνώσεις για το πώς τα ζευγάρια μπορούν να απολαύσουν το σεξ μετά τα βαθιά γεράματα.

Χαμηλή Τεστοστερόνη Και Στυτική Δυσλειτουργία

Παραδόξως, η χαμηλή τεστοστερόνη από μόνη της σπάνια προκαλεί στυτική δυσλειτουργία ή ΣΔ. Η χαμηλή τεστοστερόνη από μόνη της – χωρίς άλλα προβλήματα υγείας – ευθύνεται για μια μικρή μειοψηφία ανδρών με στυτική δυσλειτουργία.

Τα προβλήματα στύσης προκαλούνται συνήθως από αθηροσκλήρωση (σκλήρυνση των αρτηριών). Εάν δεν χρησιμοποιηθεί έγκαιρα το Rhino Gold Gel και καταστραφούν, τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος δεν μπορούν πλέον να διασταλούν για να φέρουν την ισχυρή ροή που απαιτείται για μια σταθερή στύση.

Για να πετύχει ένας άνδρας στύση, χρειάζεται να τονωθεί από ένα ή περισσότερα είδη ερεθισμάτων. Αυτό μπορεί να είναι σωματικό, ψυχολογικό ή και τα δύο. Το είδος της διέγερσης και η έντασή της θα καθορίσουν πόσο ισχυρή και μακροχρόνια είναι η στύση. Είναι σημαντικό για τους άνδρες να κατανοήσουν τους διαφορετικούς τύπους ερεθισμάτων και πώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους προκειμένου να επιτύχουν μια επιτυχημένη στύση.

Ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και η υψηλή χοληστερόλη είναι οι τρεις κύριες αιτίες της αθηροσκλήρωσης και της στυτικής δυσλειτουργίας. Οι στερόλες είναι μια ομάδα ενώσεων που βρίσκονται στα φυτά και έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιούνται πιο συχνά για τη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία μιας ποικιλίας άλλων καταστάσεων

Ταυτόχρονα, η χαμηλή τεστοστερόνη είναι συχνός συνεργός της αθηροσκλήρωσης στη δημιουργία στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με μελέτες, έως και ένας στους τρεις άνδρες που αναφέρουν στον γιατρό τους την ΣΔ έχουν χαμηλή τεστοστερόνη. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι σε άνδρες με άλλους παράγοντες που προκαλούν στυτική δυσλειτουργία, η χαμηλή τεστοστερόνη μπορεί να συμβάλει σημαντικά, κάνοντας μια δύσκολη κατάσταση ακόμη χειρότερη.

Ενισχύοντας τη σύνδεση, η χαμηλή τεστοστερόνη συνδέεται με κάποιο τρόπο με πολλές από τις καταστάσεις που οδηγούν σε στυτική δυσλειτουργία:

  • Μεταβολικό σύνδρομο
  • Παχυσαρκία
  • Ενδοθηλιακή δυσλειτουργία
  • Διαβήτης

Αν και η χαμηλή τεστοστερόνη δεν είναι γνωστό ότι τις προκαλεί, οι συσχετίσεις μεταξύ Rhino Gold Gel, άλλων ιατρικών καταστάσεων και χαμηλής τεστοστερόνης μπορεί να είναι σημαντικές.

Η θεραπεία με τεστοστερόνη βελτιώνει τη σεξουαλική ορμή και την ικανοποίηση από το σεξ σε πολλούς άνδρες. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι και τα οφέλη της υποκατάστασης της τεστοστερόνης είναι άγνωστα. Οι ερευνητικές δοκιμές σχετικά με την αντικατάσταση της τεστοστερόνης στους άνδρες βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και τα αποτελέσματα βρίσκονται χρόνια μακριά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top