Jelqing: Ασκήσεις Διάτασης Για Αύξηση Του Μήκους Του Πέους

Σκέφτεστε να κάνετε Jelqing; Έχουμε συντάξει αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν είναι σωστό για εσάς.

Jelqing: Ασκήσεις Για Αύξηση Πέους

Η αυτοπεποίθηση για το μέγεθος του πέους σας είναι ένα καθολικό συναίσθημα για τους περισσότερους άντρες, ακόμη και αν είναι λανθασμένο.

Αν και οι χειρουργικές επεμβάσεις και τα εμφυτεύματα υποτίθεται ότι αυξάνουν το μήκος, μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές και τα περισσότερα είναι αναποτελεσματικά.

Όταν πρόκειται για την αύξηση του μεγέθους του πέους σας, μήπως έχετε επιλογές;

Για ορισμένους άνδρες, μια επιλογή είναι το jelqing – η πρακτική του τραβήγματος του πέους για την αύξηση του μεγέθους με την πάροδο του χρόνου.

Συχνά αποκαλείται «προπόνηση μεγέθους» και πολλοί άνδρες ορκίζονται σε αυτό.

Αν και η επιστήμη είναι ελλιπής, δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι το jelqing δεν λειτουργεί, και πάλι, πολύς κόσμος ισχυρίζεται ότι λειτουργεί.

Ας δούμε το jelqing, τις αποδείξεις γι’ αυτό και αν μπορεί να σας ωφελήσει.

Γρήγορες Συχνές Ερωτήσεις

Έχει το Jelqing πραγματικά αποτελέσματα;

Δυστυχώς η επιστήμη δεν είναι ακριβώς «μέσα» σε αυτό το θέμα ακόμα. Η κοινότητα του jelqing, η οποία ορκίζεται στην πρακτική αυτή, φαίνεται να στηρίζει τη συλλογική της γνώμη στο γεγονός ότι δεν έχει διαψευστεί.

Ποιες επιλογές έχω για να ξεκινήσω jelqing;

Το Jelqing μπορεί να γίνει χειροκίνητα μόνο με τα χέρια σας, με τη χρήση του Rhino Gold Gel ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή έλξης. Αυτές οι συσκευές θεωρούνται η «ασφαλέστερη» εναλλακτική λύση, αλλά πρέπει να φοριούνται για αρκετές ώρες την ημέρα και για αρκετούς μήνες και δεν προτείνονται σε καμία περίπτωση.

Είναι ασφαλές το Jelqing;

Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί, διότι υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία και στις δύο περιπτώσεις που δείχνουν ότι και είναι και δεν είναι. Εάν πρόκειται να το δοκιμάσετε, η χειρότερη επιλογή είναι μια συσκευή έλξης. Υπάρχουν κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε. Η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή, είναι το απαλό μασάζ μαζί με την χρήση του Rhino Gold. Στο τέλος της ημέρας είναι το πέος σας και η επιλογή σας. Επιλέξτε με σύνεση!

Τι Είναι Το Jelqing;

Το Jelqing είναι μια μέθοδος επιμήκυνσης του πέους με τέντωμα και μασάζ με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό γίνεται όταν το πέος είναι χαλαρό και ο στόχος είναι παρόμοιος με την άρση βαρών – να δημιουργηθούν μικρο-σκισίματα στον ιστό του πέους που θα μεγαλώσουν ξανά.

Οι λέξεις «micro-tear» και «πέος» δεν πρέπει να βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη, αλλά οι jelqers ορκίζονται στη διαδικασία.

Η διαδικασία γίνεται συνήθως με το χέρι, αλλά υπάρχουν συσκευές έλξης – γνωστές ως «milkers» – που δημιουργούν επίσης την απαραίτητη ένταση.

Γιατί Το Κάνουν Οι Άνδρες;

Οι περισσότεροι άνδρες κάνουν jelqing για να επιμηκύνουν το πέος τους. Η ιδέα είναι ότι, καθώς οι μικρορωγμές επουλώνονται, το πέος γίνεται μακρύτερο και παχύτερο.

Τα άτομα που ασκούν το jelqing δηλώνουν επίσης ότι βελτιώνει τις στύσεις και ακόμη και τον οργασμό.

Η ρίζα του γιατί οι άνθρωποι το κάνουν αυτό είναι απλή – ακόμη και οι προικισμένοι άνδρες πιστεύουν ότι το πέος τους είναι μικρότερο από ό,τι επιθυμούν.

Πέρα από το μέγεθος, η ιδέα ότι απλά τραβώντας και κάνοντας μασάζ στο πέος σας θα μπορούσατε να βελτιώσετε τις στύσεις και τους οργασμούς σας μοιάζει με καλή συμφωνία.

Με αυτό το δεδομένο, προσπαθήστε να μην αγχώνεστε τόσο πολύ με το μήκος του πέους σας.

Οι περισσότεροι άνδρες ανησυχούν για το μέγεθός τους, παρόλο που μελέτες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες σύντροφοι είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό.

Έχει Αποτελέσματα Το Jelqing;

Υπάρχουν λίγα επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι το jelqing είτε λειτουργεί είτε όχι.

Η κοινότητα του jelqing στηρίζει την συλλογική της ιδέα ότι η επιστήμη δεν διαψεύδει την πρακτική.

Το χειρότερο σενάριο φαίνεται να είναι ότι το να προσπαθείτε να επιμηκύνετε το πέος σας τραβώντας το είναι χάσιμο χρόνου.

Υπάρχει μια μελέτη που φαίνεται να δείχνει ότι μια συσκευή jelqing ή έλξης μπορεί να επιμηκύνει το πέος εάν φοριέται για 9 ώρες την ημέρα επί μερικούς μήνες.

Η μελέτη έδειξε περίπου ένα εκατοστό ανάπτυξης καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι μία από αυτές τις συσκευές ήταν εξίσου καλή με τη χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης του πέους.

Προτάθηκε ότι αν κάποιος σκέφτεται να κάνει χειρουργική επέμβαση να χρησιμοποιήσει πρώτα ένα μηχάνημα έλξης.

Όπως είπαμε προηγουμένως, η χειρουργική επέμβαση επιμήκυνσης πέους δεν είναι ιδανική για όλους και παράγει μικτά αποτελέσματα.

Μελλοντικές μελέτες φαίνεται να υποδεικνύουν μικρό έως καθόλου όφελος από το jelqing ή τις σχετικές συσκευές.

Και πάλι, εναπόκειται στον επαγγελματία, αλλά τα ανεπίσημα στοιχεία φαίνεται να συσσωρεύονται υπέρ του jelqing σε συνδυασμό με Rhino Gold Gel.

Πώς Να Κάνετε Jelqig: Ξεκινώντας

Το Jelqing είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει και όχι εντελώς δυσάρεστο στην εμπειρία.

Ούτε θα χρειαστείτε τίποτα άλλο, εκτός από λιπαντικό και αυτό που σας έδωσε η Μητέρα Φύση.

 1. Βάλτε τον δείκτη και τον αντίχειρά σας σε έναν δακτύλιο, σαν να κάνετε το σήμα «εντάξει».
 2. Λιπάνετε το χαλαρό πέος σας και το σήμα «εντάξει» σας
 3. Τραβήξτε προς τα κάτω από τη βάση του πέους σας προς την άκρη, σαν να πιέζετε απαλά οδοντόκρεμα από το σωληνάριο.

Θυμηθείτε – ΑΠΑΛΑ.

Jelqing 3 βήματα

Αυτό είναι λίγο πολύ – θέλετε να διατηρήσετε μια μερική στύση, αλλά η πλήρης στύση δεν θα λειτουργήσει.

Αν αρχίσετε να ενθουσιάζεστε πολύ, σκεφτείτε το ποδόσφαιρο ή τα μικρο-σκισίματα στο πέος σας- αυτό θα πρέπει να σας κρατήσει σε μισή στύση.

Οι περισσότεροι ασκούμενοι jelqers το κάνουν για περίπου 10-20 λεπτά την ημέρα.

Είναι καλύτερο να κάνετε μόνο μία φορά την ημέρα και η διαδικασία από τη βάση έως την άκρη θα πρέπει να διαρκεί περίπου 4 δευτερόλεπτα.

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή έλξης, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε επιμελώς τις οδηγίες.

Το Jelqing σκόπιμα προκαλεί βλάβη στους ιστούς σας- η υπερβολή δεν θα κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν πιο γρήγορα ή καλύτερα- απλώς θα διατρέξετε τον κίνδυνο να πληγωθείτε.

Να θυμάστε ότι οποιοσδήποτε τραυματισμός του πέους θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μια διαδικασία ουλής όπως η νόσος Peyronie.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνιστούμε το Jelqing αλλά οπωσδήποτε το Rhino Gold Gel.

Είναι Το Jelqing Ασφαλές;

Όταν γίνεται σωστά, το jelqing είναι γενικά ασφαλές.

Ωστόσο, εάν τεντώνετε το πέος σας πολύ σκληρά, πολύ γρήγορα ή πολύ συχνά, μπορεί να προκαλέσετε βλάβη.

Ορισμένοι τύποι μικρών παρενεργειών του jelqing περιλαμβάνουν:

 • Ερεθισμός – αυτό μπορεί να είναι σαν ένα ήπιο έγκαυμα, ή μπορεί να είναι φαγούρα ή πόνος γενικά. Χρησιμοποιήστε περισσότερο λιπαντικό και επιβραδύνετε για να το αποφύγετε αυτό, και σταματήστε το jelqing για λίγες ημέρες για να αφήσετε το δέρμα σας να επουλωθεί.
 • Μώλωπες – εμφανίζονται όταν πιάνετε το πέος σας πολύ σφιχτά ή ανομοιόμορφα σε συγκεκριμένα σημεία της διαδικασίας του jelqing.
 • Ουλές – δεν πρέπει ποτέ να κάνετε τόσο πολύ jelqing ώστε να προκαλείτε πόνο στον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι έχετε τραυματίσει το πέος σας, γεγονός που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει μη φυσιολογικές ουλές όπως η νόσος Peyronie, με αποτέλεσμα σημαντική παραμόρφωση, συμπεριλαμβανομένης της καμπυλότητας, της συντόμευσης ή της εσοχής του άξονα. Θυμηθείτε, χρησιμοποιήστε λιπαντικό, προχωρήστε αργά και με συνέπεια και να είστε ευγενικοί. Αυτή ΔΕΝ είναι μια κατάσταση στην οποία μπορείτε να βιάσετε τα πράγματα.

Ορισμένες πιο σοβαρές πιθανές επιπλοκές από το jelqing είναι:

 • Βλάβη στους συνδέσμους του πέους στο σημείο όπου αυτό συναντά το σώμα. Εάν συμβεί αυτό, θα πονάτε αρκετά. Ενώ αυτοί οι σύνδεσμοι μπορούν να επουλωθούν, το πέος σας θα είναι εκτός λειτουργίας για το σεξ για κάποιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, μπορεί να επηρεάσει την καμπυλότητα του πέους σας και την ικανότητά σας να έχετε στύση.
 • Εάν είστε πολύ επιθετικοί και προκαλέσετε δραματική βλάβη στο πέος σας, μπορεί να έχετε μόνιμη δυσκολία να σηκωθείτε. Η ΣΔ ή η νόσος Peyronie μπορεί να προκύψει από επιθετικό jelqing ή jelqing πολύ συχνά, έτσι ώστε οι σύνδεσμοι να καταστραφούν πολύ.

Συμπέρασμα Σχετικά Με Το Jelqing

Το Jelqing είναι μια ασφαλής πρακτική, όταν εκτελείται σωστά, που στη χειρότερη περίπτωση δεν κάνει τίποτα, αλλά στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να προσθέσει κάποιο μήκος στο πέος σας- συνήθως, μισό εκατοστό θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα.

Τα ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι είναι δυνατή η μεγαλύτερη αύξηση του μήκους, καθώς και ισχυρότερες στύσεις με τη χρήση του Rhino Gold Gel.

Μπορεί ακόμη και να κάνει τους οργασμούς να είναι καλύτερα αισθητοί.

Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η πρακτική μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση της ανεπιθύμητης καμπυλότητας του πέους.

Το τέντωμα ενεργοποιεί τη μηχανομεταγωγή, η οποία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο κυτταρικός ιστός ανταποκρίνεται στη δύναμη τεντώματος, προκαλώντας αναδιαμόρφωση ουλής και κυτταρικής ανάπτυξης.

Μπορείτε να εκτελέσετε το jelqing με τα χέρια σας και λίγο λιπαντικό ή μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας συσκευής έλξης.

Ενώ δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το jelqing είναι μια αποτελεσματική μέθοδος επιμήκυνσης του πέους σας, υπάρχουν πολλές ανεπίσημες αποδείξεις γι’ αυτό.

Πολλοί άνδρες ορκίζονται στην πρακτική αυτή, δηλώνοντας ότι όντως τους έκανε πιο μακριούς όταν γινόταν καθημερινά.

Τελικά, το jelqing μπορεί να λειτουργήσει ή να μην λειτουργήσει, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι μπορεί να βοηθήσει.

Με τόσους λίγους άνδρες που ασκούν το jelqing και δηλώνουν ότι τους βοήθησε, είναι σίγουρο ότι αξίζει δεν τον κόπο.


 1. Nonsurgical Medical Penile Girth Augmentation: Experience-Based Recommendations – PubMed
 2. Effect of penile-extender device in increasing penile size in men with shortened penis: preliminary results – PubMed
 3. Non-invasive methods of penile lengthening: fact or fiction? – PubMed

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top