Muira Puama

Το Muira Puama είναι ένα παραδοσιακό φυτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη Νότια Αμερική. Έχει πολλά πιθανά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της σεξουαλικής υγείας μέσα από το Rhino Gold Gel και της ενίσχυσης της γνωστικής λειτουργίας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τους διάφορους τρόπους με τους οποίους το Muira Puama μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την ερωτική ζωή σας.

Muira Puama

Οφέλη

Σεξουαλική Υγεία

Γνωστό και ως «ξύλο ικανότητας», το Muira Puama χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό από τους ανθρώπους του Αμαζονίου για τη διαχείριση μιας ποικιλίας καταστάσεων που σχετίζονται με την ηλικία.

Διατίθεται στο εμπόριο στη Βραζιλία ως «διεγερτικό του σώματος, ενεργειακό τονωτικό και αφροδισιακό». Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την υποστήριξη της υγιούς στυτικής λειτουργίας και την αποκατάσταση της λίμπιντο σε άνδρες που υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κόπωσης ή των προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία.

Το Muira Puama περιέχει στερόλες, τα δομικά στοιχεία των ορμονών του φύλου, όπως η τεστοστερόνη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι αυτό το βότανο στο Rhino Gold Gel χαλαρώνει το Corpus Cavernosum – μια περιοχή που μοιάζει με σφουγγάρι και συγκρατεί το αίμα κατά τη διάρκεια της στύσης.

Αυτή η χαλάρωση επιτρέπει τη ροή περισσότερου αίματος στο πέος, παράγοντας μια ισχυρότερη και πιο σταθερή στυτική απόκριση. Ο Δρ Jacques Maynberg διεξήγαγε δύο μελέτες στο Ινστιτούτο Σεξολογίας στο Παρίσι, όπου έδωσε σε άνδρες που έπασχαν από χαμηλή λίμπιντο και μειωμένη στυτική ικανότητα Muira Puama για δύο εβδομάδες.

Και στις δύο μελέτες μεταξύ 60% – 70% των ανδρών ανέφεραν αξιοσημείωτη αύξηση της λίμπιντο και βελτίωση της ικανότητάς τους να διατηρούν στύση.

Πραγματοποιήθηκε επίσης μια μελέτη με 202 γυναίκες για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων του Muira Puama ως βότανο ενίσχυσης της λίμπιντο για γυναίκες με χαμηλή σεξουαλική ορμή.

Διαπιστώθηκε ότι μετά από ένα μήνα συμπλήρωσης με αυτό το βότανο το 65% ανέφερε βελτίωση της σεξουαλικής επιθυμίας και ικανοποίησης. Ορισμένες από τις γυναίκες βίωσαν επίσης περισσότερες σεξουαλικές φαντασιώσεις και αυξημένη ένταση οργασμού.

Κεντρικό Νευρικό Σύστημα

Οι ιθαγενείς του Αμαζονίου καταναλώνουν το Muira Puama εδώ και αιώνες ως φάρμακο για το υποτονικό κεντρικό νευρικό σύστημα. Όταν αυτό το φυτό μελετήθηκε από τους Siqueira et al για την επίδρασή του στο κεντρικό νευρικό σύστημα, διαπιστώθηκε ότι: «Οι ρίζες Muira Puama διαθέτουν διάφορες δραστηριότητες του κεντρικού νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων ήπιων αγχογόνων επιδράσεων» – που σημαίνει ότι βοηθούν στη διέγερση του ΚΝΣ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πνευματική απόδοση και σεξουαλική αντοχή.

Μνήμη

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι το Muira Puama μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της μνήμης των ηλικιωμένων ατόμων. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από Βραζιλιάνους ερευνητές το 2004, οι γηράσκοντες αρουραίοι όταν τους χορηγήθηκε αυτό το βότανο είχαν καλές επιδόσεις σε τεστ μνήμης, μαζί με ενήλικα ποντίκια.

Αυτή η ενισχυτική επίδραση στη μνήμη πιστεύεται ότι οφείλεται στην ικανότητά του να αναστέλλει την ακετυλοχολινεστεράση. Η ακετυλοχολινεστεράση είναι ένα ένζυμο που διασπά τον νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη νόηση και τη μνήμη. Προστατεύοντας την ακετυλοχολινεστεράση, το βότανο αυτό μπορεί να έχει θεραπευτικές ιδιότητες για άτομα με διαταραχές της νόησης και της μνήμης.

Λαογραφία Και Ιστορία

Ιστορικά, όλα τα μέρη του Muira Puama έχουν χρησιμοποιηθεί φαρμακευτικά, αλλά ο φλοιός και οι ρίζες είναι τα πιο χρησιμοποιούμενα μέρη αυτού του φυτού.

Αναφέρεται στη Φαρμακοποιία της Βραζιλίας ως ισχυρό αφροδισιακό και χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό στον Αμαζόνιο από τους ιθαγενείς για διάφορους σκοπούς.

Οι ιθαγενείς κατά μήκος του ποταμού Ρίο Νέγκρο του Αμαζονίου της Βραζιλίας χρησιμοποιούν τα στελέχη και τις ρίζες από νεαρά φυτά ως τονωτικό για τη θεραπεία νευρομυϊκών προβλημάτων. Ένα αφέψημα ρίζας χρησιμοποιείται σε λουτρά και έλαια μασάζ για τη θεραπεία της παράλυσης και του beri-beri. Ένα τσάι από ρίζα και φλοιό λαμβάνεται για τη θεραπεία της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, των ρευματισμών, της γρίπης και της καρδιακής και γαστρεντερικής αδυναμίας – εκτιμάται επίσης ως προληπτικό για τη φαλάκρα.

Στη βραζιλιάνικη βοτανοθεραπεία, το Muira Puama είναι ένα ιδιαίτερα αναγνωρισμένο σεξουαλικό διεγερτικό με τη φήμη ενός ισχυρού αφροδισιακού.

Παραδοσιακή Χρήση

Το Muira Puama έχει μια μακρά ιστορία παραδοσιακής χρήσης ως τονωτικό ενέργειας, φάρμακο για την ανικανότητα και προσφέρει μια φυσική θεραπευτική προσέγγιση στην απώλεια της λίμπιντο τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Εδώ και λίγα χρόνια χρησιμοποιείται στο Rhino Gold Gel για να απογειώνει την αποτελεσματικότητα του.

Στην Ευρώπη έχει επίσης μακρά ιστορία χρήσης ως αντιρευματικό, αφροδισιακό, τονωτικό για τη γενική υγεία και για γαστρεντερικές διαταραχές.

Συστατικά

Οι κύριες φυτικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στο Muira Puama περιλαμβάνουν: α-κοπαίνιο, α-ελμένιο, α-γουαίνιο, α-χουμουλένιο, α-μουουρολένιο, α-πινένιο, α-ρεσινικό οξύ, α-τερπινένιο, αραχιδικό οξύ, αλλο-αρομαδενδρένιο, βεχενικό οξύ, β-βισαβολένιο, β-καρυοφυλλένιο, β-πινένιο, β-ρεσινικό οξύ, β-σιτοστερόλη, β-τρανσφαρνεσένιο, βορνεόλη, καμπεστερόλες, καμφένιο, καμφορά, καρ-3-ένιο, καρυοφυλλένιο, κερατικό οξύ, χρώμιο, κουμαρίνη, κουβεβένιο, δέλτα-καδινένιο, δοτριακοντανικό οξύ, ελιξένιο, εργοστερόλες, ευγενόλη, αιθέρια έλαια, γ-μουουρολένιο, χεντριακοντανικό οξύ, επτακοσανικό οξύ, λιγνοκερικό οξύ, λιμονένιο, λιναλοόλη, λουπεόλη, μελισσοϊκό οξύ, μοντανικό οξύ, μουιραπουαμίνη, μυρτσένιο, μη-ακοσανοϊκό οξύ, παρα-κυμένιο, πεντακοσανοϊκό οξύ, φλοβαφαθένιο, στιγμαστερόλες, τριχοσανοϊκό οξύ και μηκοσανοϊκό οξύ.

Άλλα Συστατικά Του Rhino Gold Gel:

  • Περουβιανή Maca
  • Φύλλο Damiana
  • L-αργινίνη
  • Αφήστε ένα Σχόλιο

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Scroll to Top